wtorek, 23 sierpnia 2016

Zupa warzywna z cukinią i pieczarkami


Z miłości do cukinii... tym razem przedstawiam przepis na pyszną zupę warzywną z cukinią i pieczarkami;) Jeśli szukacie inspiracji do poszerzenia swojego domowego menu o nową zupę, ten przepis będzie jak znalazł:)
Zupa jest kolorowa, delikatna w smaku i muszę przyznać, że nawet dzieciom przypadła do gustu. Oczywiście ilość składników zależy tylko i wyłącznie od Was :D

Składniki:
  • dwie średnie cukinie
  • 6-8 średnich pieczarek
  • trzy garście zielonej fasolki szparagowej bezłykowej (może być również żółta)
  • 5-6 średnich ziemniaków
  • 3 średnie marchewki
  • 2 pietruszki korzeń
  • przyprawa Jarzynka
  • przyprawa Kmin rzymski mielony
Cukinię obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki. Pieczarki oczyszczamy i również kroimy w ćwiartki. Odcinamy końcówki fasolki szparagowej i kroimy na pół. Obrane ziemniaki i pietruszkę korzeń kroimy w kostkę, marchewkę w plasterki.
Wszystkie produkty zalewamy 2 l wody, doprawiamy przyprawą Jarzynka i Kminem rzymskim mielonym do smaku. Gotujemy, aż warzywa zmiękną a zupa nabierze ich aromatu i smaku.
Opcjonalnie do zupy można również dodać ugotowanego ryżu i przed podaniem posypać posiekaną świeżą natką pietruszki.

Smacznego! 

 
Chcesz się dowiedzieć, gdzie można zakupić produkt? Kliknij w link w nazwie produktu. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz