poniedziałek, 29 sierpnia 2016

Deser z kremem z awokado i mixem owoców


Uwielbiam deser z kremem z avokado - stąd reaktywacja przepisu, który rok temu zagościł już na moim blogu ;) Tym razem z mixem owoców i syropem z Agawy...

Składniki:
na 3 duże porcje

  • 3 dojrzałe awokado
  • pół szklanki mleka
  • płaska łyżka syropu z Agawy jasny BIO
  • duży jogurt o smaku wiśniowym
  • dwie świeże figi
  • nektaryna
  • brzoskwinia
  • garść winogron zielonych 
  • miód do polania
  • świeże listki mięty do dekoracji
Awokado kroimy na pół, wyciągamy łyżeczką miąższ, który blendujemy razem z mlekiem i syropem z Agawy. Nektarynę i brzoskwinię kroimy na półksiężyce. Figi obieramy ze skórki i również kroimy w półksiężyce.
Do wysokich szklanek nakładamy warstwowo krem z awokado, jogurt wiśniowy, krem awokado a całość dopełniamy owocami. Na koniec polewamy owoce odrobiną miodu. Dekorujemy całość listkami świeżej mięty.
Przed podaniem deser należy schłodzić w lodówce przynajmniej 10-15 min.

Smacznego!

P.S. Oczywiście mix owoców oraz dobór jogurtu owocowego zależy od Waszych preferencji. 
        Ważne, by deser nie tylko wybornie smakował ale też cieszył oko ;)

 
Chcesz się dowiedzieć, gdzie można zakupić produkt? Kliknij w link w nazwie produktu. 

1 komentarz:

  1. Cudnie to wygląda, smakuje pewnie też nieźle ;-)

    Zapraszam do mnie :-) http://www.mecooks.com

    OdpowiedzUsuń