sobota, 18 czerwca 2016

Pasta z cukinii i jarmużu


Uwielbiam cukinię pod każdą postacią... Zatem postanowiłam wyczarować pastę z cukinii, jarmużu i świeżej natki pietruszki, która będzie pasowała nie tylko do pieczywa ale również jako dodatek do innych dań...
Muszę przyznać, że jej smak bardzo pozytywnie zaskoczył nie tylko mnie ale również moich gości ;)

Składniki:
Cukinię myjemy, odcinamy końcówki, kroimy w niezbyt grube plastry i wrzucamy na rozgrzany olej (najlepiej na teflonowej patelni). Doprawiamy do smaku Ziołami Małgorzatki i podsmażamy aż zmięknie i się zarumieni. Jarmuż podsmażamy na osobnej patelni (teflonowej) z odrobiną oleju. Zdejmujemy z ognia, gdy nabierze soczystego zielonego koloru i będzie chrupiący. 
Podsmażoną cukinię i jarmuż pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie blendujemy całość na jednolitą pastę z dodatkiem świeżej natki pietruszki.  
 
Polecam serwowanie z tostami lub grzankami. W wersji obiadowej jako pesto do makaronu:)
 
Chcesz się dowiedzieć, gdzie można zakupić produkt? Kliknij w link w nazwie produktu. 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz