środa, 15 czerwca 2016

Jagody Goji

Jagody Goji, będące owocami kolcowoja pospolitego, to zdrowa przekąska, którą warto wprowadzić do swojej diety. Są bogate w białko, aminokwasy, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminę C, E, witaminy z grupy B oraz składniki mineralne m.in. wapń, żelazo, selen, fosfor. Do głównych ich właściwości leczniczych zalicza się przede wszystkim wzmacnianie odporności, kości i stawów, regulację układu trawiennego, obniżanie cholesterolu. Mają również działanie antynowotworowe.
 
Goji można przyrównać do żurawiny, są jednak od niej mniej słodkie i bardziej cierpkie w smaku. Można spożywać je na surowo w formie zdrowej przekąski lub jako dodatek do deserów, ciast, owsianki, musli czy jogurtów. Idealne również jako dodatek do herbat (szczególnie do czerwonej herbaty).

Produkt naturalny, niesiarkowany.

Chcesz się dowiedzieć, gdzie można zakupić produkt? Kliknij w link w nazwie produktu. 

2 komentarze:

  1. Jako przekąska na mecz - idealne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak najbardziej ;) inna propozycja to chrupiąca cieciorka - http://www.ale-przyprawy.pl/2015/09/chrupiaca-cieciorka-przekaska.html

    OdpowiedzUsuń