sobota, 11 czerwca 2016

Deser jogurtowo-owocowy z syropem z Agawy


Pyszny i szybki w przygotowaniu deser, który nie tylko cieszy oczy ale i podniebienie ;) Wbrew pozorom bardzo syty i dodający energii... Dzieciom również przypadnie do gustu - sprawdzone osobiście ;)

Składniki:

1 porcja

Płatki owsiane górskie podprażamy 2-3 minuty na suchej patelni teflonowej (pilnować by się nie przypaliły), pod koniec dodajemy szczyptę cynamonu. Jogurt naturalny mieszamy dokładnie z cukrem waniliowym z prawdziwą wanilią. Truskawki lub banana blendujemy na jednolitą konsystencję musu.
Do szklanki lub salaterki na dno wkładamy podprażone płatki górskie, wyrównujemy i polewamy 3 łyżkami syropu z Agawy. Dzięki temu deser będzie lekko słodki a w połączeniu z podprażonymi płatkami górskimi... mmm pychota:D Następnie ostrożnie (najlepiej łyżką) nakładamy jogurt naturalny z cukrem waniliowym. Na samą górę deseru dodajemy mus z truskawek lub banana. Przystrajamy lub posypujemy migdałami w płatkach.
Serwujemy świeżo po przygotowaniu.

Smacznego!

P.S. Do deseru można dodać mus z różnych owoców, np. z: mango, avokado, brzoskwini, 
        wiśni, czereśni, jagód, borówek, kiwi, malin, itp. Do wyboru, do koloru ;)
 
 
Chcesz się dowiedzieć, gdzie można zakupić produkt? Kliknij w link w nazwie produktu. 
 

4 komentarze:

  1. Świetny przepis, idealny na śniadanie. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super! Idealny na niedzielne śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda bardzo smacznie, pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Potwierdzam, świetnie sprawdza się na śniadanie:)

    OdpowiedzUsuń