sobota, 23 stycznia 2016

Dip curry i tzatziki

Uwielbiam różnego rodzaju dipy... Często nadają charakter przekąskom lub potrawom. Dipy z przyprawą curry i tzatzikami znajdą zawsze miejsce na moim stole. Idealnie pasują do nachosów, chipsów, frytek, parówek w cieście francuskim czy nuggetsów. 

Składniki: 
Jogurt naturalny dzielimy na pół i rozlewamy do sosjerek. Połowę doprawiamy przyprawą curry i solą. Proponuję stopniowe dodawanie curry, by uzyskać smak, jaki Nam będzie odpowiadać. Do jogurtu z drugiej sosjerki dodajemy stopniowo przyprawę tzatziki. Oba dipy wstawiamy do lodówki na ok. 20 min, by się "przegryzły". Podajemy z ulubionymi przekąskami lub nuggetsami.
Smacznego! 
Chcesz się dowiedzieć, gdzie można zakupić produkt? Kliknij w link w nazwie produktu.   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz