środa, 29 lipca 2015

Camembert w amarantusowej panierce

Pomyślicie sobie pewnie - i co fajnego niby może być w tym przepisie??? A tu mała niespodzianka;) Cała tajemnica tkwi w panierce. Bo nie sztuką jest zrobić panierkę z bułki tartej, która nawet nie nada smaku całej potrawie... Spróbujcie wersję z amarantusem ekspandowanym popping - panierka będzie bardziej chrupiąca i nada całości lekko orzechowy posmak;)

Składniki:
Camembert maczamy w rozbełtanym jajku i obtaczamy w amarantusie ekspandowanym popping. Smażymy na oleju na złocisty kolor. Do rozbełtanego jajka można dodatkowo dodać np. zmielony pieprz kolorowy.
Smacznego! 

 

3 komentarze:

  1. nawet mam jakąś furę amarantusa w szafce :) chyba się skuszę

    OdpowiedzUsuń
  2. polecam;) świetnie nada się też do panierki do kotletów (na przykład mielonych) czy kurczaka:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ulubiony camembert w nowej odsłonie ! Oj, musi być przepyszne !

    OdpowiedzUsuń