piątek, 5 czerwca 2015

Sałatka z czerwoną soczewicą i avokado


Wprawdzie na zdjęciu sałatka nie wygląda zbyt atrakcyjnie ale uwierzcie mi... smakuje wybornie i jest pysznym daniem samym w sobie lub jako dodatek do grillowanego mięsa. I w sam raz na upalne dni;)
 

Składniki: 
Soczewicę gotujemy "al dente" w osolonej wodzie. Ważne żeby nam się nie rozgotowała i w połączeniu z pokrojonym w kostkę pomidorem (dodajemy tylko twardszą część miąższu) i avokado, aby nie powstała tak zwana "ciapa";) Dodajemy drobno posiekaną czerwoną cebulę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i octem winnym. I gotowe! ;)

Smacznego!

P.S. Korzystając z okazji chciałabym podziękować Bratowej za wsparcie w tworzeniu bloga i udostępnienie pomysłu na sałatkę oraz Bratu za taniec przy aparacie;)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz