niedziela, 7 czerwca 2015

Koktajl z avokado i truskawkami

Na zakończenie długiego czerwcowego weekendu proponuję koktajl - deser z musem z avokado i truskawkami:) Pyszna bomba witaminowa zamiast słodkiego ciasta czy lodów;)

















Składniki:

4 porcje

  • 2 avokado
  • mały jogurt truskawkowy
  • truskawki
  • 2 łyżeczki miodu
  • opcjonalnie płatki migdałów

Avokado obieramy ze skórki i miąższ blendujemy z dwiema łyżeczkami miodu (nie będzie wówczas taki mdły). Oszypułkowane truskawki kroimy na pół, następnie do pucharków lub wysokich szklanek układamy naprzemiennie truskawki, jogurt truskawkowy oraz mus z avokado. Górę deseru dekorujemy kawałkami truskawek i na przykład płatkami migdałów. Przed podaniem deser najlepiej schłodzić kilka minut w lodówce. 
Smacznego!

P.S. Zamiast truskawek można dodać banany, jagody, maliny, mango, winogrona itp. Również jogurt truskawkowy można zastąpić innym smakowym jogurtem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz